• Gratis verzending binnen Nederland & België.
  • Niet goed? Geld terug!
  • 100% tevredenheidsgarantie.
Home » Blog » Wanddecoratie van metaal is duurzaam.

Wanddecoratie van metaal is duurzaam.

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 20:40

Metaal (en dus ook staal) is duurzaam in alle fasen haar levensduur. Vanaf het productieproces tot en met het recycleproces of hergebruik van dit materiaal. Je vraagt je nu vast af wat er dan zo duurzaam is aan dit materiaal. Hieronder delen wij graag een aantal redenen waarom staal duurzaam is: 

  1. Staal vereist vrijwel geen onderhoud. Dat betekent maximalisatie van het gebruik van de grondstoffen. Staallegeringen die onder de term 'weervast' staal vallen, gaan tot wel 120 jaar mee. Én dat zonder dat het material onderhoud behoeft!
  2. Staal staat garant voor een minimale verspilling. Met de toenemende inzet van gebruikt staal bij het produceren van nieuw staal ontstaat steeds minder behoefte aan de  grondstoffen ijzererts en kolen. Dit zijn de primaire grondstoffen t.b.v. het vervaardigen van staal.
  3. Duurzame metaal-technologieën dragen bij aan het verlagen van de CO2-intensiteit.

Wanddecoratie wordt vaak van een kunststof- of plastic materiaalsoort gemaakt. 'Zijn plastic en kunststof dan niet hetzelfde?'. Het antwoord is hier op: 'Nee, plastic is een kunststof, maar niet iedere kunststof is een plastic'. Dat plastic verre van duurzaam en milieuvriendelijk is, dat weten we inmiddels wel. Echter zijn veel kunststof materiaalsoorten niet zo duurzaam als staal. 

 

Kies dus voor een beter millieu en kies voor wanddecoratie van metaal!

 

Bekijk hier ons aanbod Cortenstaal wanddecoratie of Metalen wanddecoratie.

Of vraag hier jouw unieke metalen wanddecoratie aan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.