Geeft cortenstaal af?

Geeft cortenstaal af?

Geeft cortenstaal af?

De vraag ‘geeft cortenstaal af?’ wordt regelmatig aan ons gesteld. Wij zoomen daarom in op de belangrijkste vragen over cortenstaal. Wil je eerst weten wat cortenstaal is? Lees dan hier ons blog: COR-TEN-staal | wat is dat?

Hoe lang duurt het roestproces van cortenstaal?
De vorming van de roestlaag begint al met enkele dagen en is na ongeveer één jaar helemaal voltooid. Deze roestlaag is eigenlijk in feite een beschermlaag van het materiaal. Regen is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van deze beschermlaag. Het roestproces, ook wel corrosie genoemd, ontwikkelt zich namelijk door zuurstof en water.

Kan ik het roestproces versnellen?
Er zijn diverse manieren om het roestproces te versnellen. Het roestproces kan vesneld worden door de olielaag van het materiaal te verwijderen. Wij leveren een korte instructie mee om cortenstaal muurdecoratie snel te laten roesten.

Hoe lang gaat cortenstaal mee?
Cortenstaal heeft qua sterkte dezelfde eigenschappen als roestvast staal (RVS). Het materiaal gaat een leven lang mee!

Hoe onderhoud ik het cortenstaal?
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig: cortenstaal behoeft géén onderhoud. Dat maakt cortenstaal ook zo duurzaam. Verven of oliën is absoluut niet nodig.

Geeft cortenstaal af?
Met name in de beginfase van het roestproces geeft cortenstaal af. Zodra de oranje kleur zich heeft ontwikkelt tot een oranje-bruine kleur, neemt dit af. Wij adviseren dan ook om de muurdecoratie c.a. 4 weken te laten roesten op bijvoorbeeld een stuk karton of plastic.

Hoe verwijder ik cortenstaal roestvlekken?
Er zijn diverse roestoplossers op de markt te verkrijgen waarmee de roestvlekken met succes verwijderd kunnen worden. Er zijn ook diverse middelen waarmee minder hardnekkige roestvlekken verwijderd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan cola of biotex.

Kan ik cortenstaal muurdecoratie ook binnen ophangen?
Het is mogelijk om cortenstaal binnen op te hangen. Het is verstandig om het cortenstaal eerst een jaar buiten op te hangen. Zodra het roestproces voltooid is en dus het materiaal niet meer afgeeft, kan dit zonder zorgen binnen opgehangen worden.

Share this post


You've just added this product to the cart: