Wanddecoratie Vogels

Wanddecoratie Vogels (van metaal)

Vogels zijn al lang een fascinerend onderwerp voor kunstenaars, waardoor kunstwerken en wanddecoraties met vogels van essentieel belang zijn voor binnenhuisarchitecten. John James Audubon was een Amerikaanse ornitholoog, natuuronderzoeker en schilder die alle vogelsoorten van Noord-Amerika in kaart bracht. Zijn artistieke schetsen zijn fantastische kunstdrukken en wanddecoraties die perfect geschikt zijn om uw ingangsmuur, thuiskantoor of woonkamer te sieren. Onze metalen vogel wanddecoraties zijn ontworpen na het verkrijgen van inspiratie door o.a. Audbon. Daarnaast hebben beroemde kunstenaars als Picasso, Klimt, Dali en Basquiat allemaal vogels in hun kunstwerken verwerkt. Wildlife fotografen zoals Joel Sartore hebben prachtige beelden van vogels vastgelegd die prachtige kunstwerken of wanddecoraties vormen.

Zingend bij zonsopgang en meteen aan het werk, omarmen vogels elke nieuwe dag met enthousiasme. Vogels zweven majestueus door onze lucht en stromen naar onze vogelvoederplaatsen, waarbij ze ons betoveren met hun gratie en vermaken met hun capriolen. Vogels komen op elk continent voor en hebben hun plaats verdiend in de folklore, literatuur en kunst. Vier het belang en de schoonheid van vogels met prachtige metalen wanddecoraties voor thuis, op kantoor of in de tuin.

Wanddecoratie vogels van Kunst van Staal

Wist je dit al over vogels?

Vogels zijn een groep warmbloedige gewervelde dieren die deel uitmaken van de klasse Aves, gekenmerkt door veren, tandeloze snavelkaken, het leggen van eieren met een harde schaal, een hoge stofwisseling, een hart met vier kamers, en een sterk maar licht skelet. Vogels leven wereldwijd en variëren in grootte van de 5,5 cm de enige bekende groepen zonder vleugels zijn de uitgestorven moa en de olifant vogels. Vleugels, die uit de voorpoten zijn ontstaan, gaven vogels het vermogen om te vliegen, hoewel verdere evolutie bij sommige vogels, waaronder loopvogels, pinguïns en diverse endemische eilandsoorten, tot het verlies van het vliegvermogen heeft geleid. Het spijsverterings- en ademhalingssysteem van vogels is ook op unieke wijze aan het vliegvermogen aangepast. Sommige vogelsoorten uit aquatische milieus, met name zeevogels en sommige watervogels, zijn verder geëvolueerd voor het zwemmen.

Vogels zijn gevederde theropode dinosauriërs en vormen de enige bekende levende dinosauriërs. Evenzo worden vogels beschouwd als reptielen in de moderne zin van het woord. Hun meest naaste levende verwanten zijn de krokodil-achtige. Vogels stammen af van de primitieve avialans (waartoe ook Archaeopteryx behoort) die ongeveer 160 miljoen jaar geleden in China voor het eerst voorkwamen. Volgens DNA-bewijs evolueerden de moderne vogels (Neornithes) in het midden tot het late Krijt, en diversifieerden zij sterk rond de tijd van het Krijt-Paleogeen uitstervingsevenement 66 miljoen jaar geleden, dat de Pterosauriërs en alle niet-avische dinosauriërs uitroeide.

Veel sociale soorten vogels geven kennis door van generatie op generatie, wat als een vorm van cultuur wordt beschouwd. Vogels zijn sociaal en communiceren met visuele signalen, geroep en gezang, en nemen deel aan gedragingen als coöperatief broeden en jagen, zwermen, en het pesten van roofdieren. De overgrote meerderheid van de vogelsoorten is sociaal monogaam, meestal gedurende één broedseizoen per keer, soms jarenlang, maar zelden levenslang. Andere soorten hebben een polygene broedsysteem (één mannetje met vele vrouwtjes) of, in zeldzame gevallen, een Polyandrous (één vrouwtje met vele mannetjes). Vogels brengen nageslacht voort door eieren te leggen die via geslachtelijke voortplanting worden bevrucht. De eieren worden gewoonlijk in een nest gelegd en uitgebroed door de ouders. De meeste vogels hebben een lange periode van ouderlijke zorg na het uitkomen van de eieren.

Na een stukje historie en informatie over vogels, presenteren wij hieronder onze wanddecoratie vogels. Mocht jij een eigen ontwerp metalen vogel als wanddecoratie willen, vraag dan hier een vrijblijvende maatwerk offerte aan.

You've just added this product to the cart: