Cortenstaal Grafmonumenten

De tijdloze Kunst van Cortenstaal Grafmonumenten

Cortenstaal op maat biedt eindeloze mogelijkheden voor unieke elementen zoals grafmonumenten. Bij Kunst van Staal combineren we vakmanschap, duurzame materialen en creativiteit om uw droomproject werkelijkheid te maken. Met ons uitgebreide assortiment, de beste kwaliteit en de mogelijkheid tot maatwerk, vinden wij altijd de juiste oplossing voor uw tuin. 

Cortenstaal grafmonument op maat offerte aanvragen

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website voor een offerte op maat. Ontdek de schoonheid van cortenstaal en transformeer het graf tot een plek die rust geeft, maar een fijne uitstraling met zich mee brengt. Vraag direct een voorbeeld aan.

Maatwerk Aanvraag

Cortenstaal: De Duurzame Keuze voor Grafmonumenten

Cortenstaal is een bijzondere materiaalkeuze voor grafmonumenten. Dankzij zijn roestkleurige uitstraling, welke ontstaat door een dichte oxidatie, verkrijgt het staal een natuurlijke en eigentijdse uitstraling. Geroest cortenstaal, in tegenstelling tot traditioneel ijzer, heeft de bijzondere eigenschap dat de dichte oxidehuid verdere oxidatie voorkomt. Hierdoor is cortenstaal een weervast staal, wat het een betrouwbare keuze maakt voor grafmonumenten die de tand des tijds moeten doorstaan.

Hier zijn enkele redenen waarom je een grafmonument van cortenstaal zou moeten overwegen bij Kunst van Staal te kopen:

  • Maatwerk en Unieke Creaties: Bij Kunst van Staal wordt cortenstaal op maat aangeboden, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn voor unieke tuindecoratie. Dit bedrijf combineert vakmanschap, duurzame materialen en creativiteit om je droomproject werkelijkheid te maken​.
  • Kenmerkende Uitstraling en Duurzaamheid: Cortenstaal heeft een levendige roestbruine kleur, wat het een warme uitstraling geeft. Het is een zeer weervast materiaal ondanks de roestkleur, en het heeft vergelijkbare eigenschappen als roestvrijstaal (RVS) wat betreft duurzaamheid en bewerkbaarheid​.
  • Weerbestendigheid: Cortenstaal vormt een oppervlakkige verweringslaag die het roestproces stopt en het staal zijn kenmerkende kleur geeft. In de loop van de tijd zal het staal deels van kleur en structuur veranderen, wat bijdraagt aan het unieke karakter van het monument​.
  • Bijzondere Eigenschappen van Cortenstaal: Cortenstaal is een uniek materiaal met bijzondere eigenschappen die het geliefd maken voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het gebruik van cortenstaal biedt talloze voordelen waardoor het een uitstekende keuze is voor grafmonumenten

Grafmonumenten van Cortenstaal: Unieke Ontwerpen en Combinaties

Of het nu gaat om een standaardontwerp uit onze collecties met voorbeelden of een volledig op maat gemaakt ontwerp; met cortenstaal is alles mogelijk. Dankzij het buigzame cortenstaal kunnen er uiteenlopende vormen en unieke ontwerpen gerealiseerd worden. Een grafmonument van cortenstaal verwerkt in combinatie met natuursteen of glas geeft een mooie combinatie die zowel modern als tijdloos aanvoelt. Daarnaast bieden we ook grafstenen van cortenstaal in combinatie met rivierkiezels of zelfs met hout voor een natuurlijke uitstraling.

Voor degenen die inspiratie zoeken, hebben we een groot aantal voorbeelden in onze inspiratietuin en showroom. Van grafzerken met bladeren van cortenstaal tot monumenten waarin cortenstaal sierlijk gecombineerd wordt met andere dankbare materialen.

Personalisatie: Cortenstaal Op Maat

Het is van essentieel belang dat het gekozen grafmonument de beleving van nabestaanden weerspiegelt en recht doet aan de herinnering van de overledene. Bij “Kunst van Staal” nemen we de tijd om samen met de nabestaanden een persoonlijk monument te creëren. Met de mogelijkheid voor 3D tekeningen van een grafsteen in cortenstaal, krijgen cliënten een goed beeld van het eindresultaat. Of het nu gaat om een belettering van staal, bronzen letters, of zelfs een beeld van cortenstaal zoals een giraf of hartje; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Vrijblijvende Afspraak

Begrijpen we dat het maken van dergelijke keuzes in moeilijke tijden overweldigend kan zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid voor een afspraak aan huis. Onze specialisten staan klaar om te adviseren en alle mogelijkheden van cortenstaal toe te lichten. Of het nu gaat om de afmeting van een corten staal plaat, de combinaties van materialen toegepast, of zelfs de garantieperiode; wij zorgen dat al uw vragen beantwoord worden.

Cortenstaal informatie

cortenstaal hittebestendig

Cortenstaal Hittebestendig

Cortenstaal, een materiaal dat bekend staat om zijn robuuste uitstraling en uitstekende duurzaamheid, is een populaire keuze voor tuin- en... read more

cortenstaal dikte

Cortenstaal Dikte

Cortenstaal, met zijn kenmerkende roestbruine kleur, is niet alleen een trend in de wereld van tuin- en landschapsarchitectuur, maar ook... read more

cortenstaal proces versnellen

Cortenstaal Proces Versnellen

Plantenbakken van cortenstaal zijn meer dan alleen een tuinaccessoire; ze zijn een statement van duurzaamheid en esthetiek. Bij Kunst van... read more

Cortenstaal informatie

You've just added this product to the cart: