Vogels cortenstaal

Vogels Cortenstaal

Onze vogels van cortenstaal zijn nieuwe ontwerpen uit 2022. De vogels zijn gemaakt van 3 mm cortenstaal en komen in 5 unieke ontwerpen: de ijsvogel, mees, specht, zwaluwen en uil. Bestel 2 vogels en ontvang de 3e helemaal gratis. De vogels zijn eenvoudig te bevestigen door het puntige uiteinde. Tik deze voorzichtig met een hamer in de boom. Als de boom erg hard is, boor dan een klein gaatje en tik daarna het ontwerp in het geboorde gaatje. 

Vogels in Cortenstaal van Kunst van Staal

Informatie over onze cortenstaal vogels

Cortenstaal ijsvogel: Alcedinidae, ook wel ijsvogels genoemd, zijn een kleine tot middelgrote familie van felgekleurde vogels die behoren tot de orde der Coraciiformes. Hun verspreidingsgebied is zeer gevarieerd: veel soorten komen voor in tropische gebieden in Afrika, Azië en Oceanië. Ze kunnen echter ook in Europa worden aangetroffen. Ze worden aangetroffen in dichte bossen, bij kleine rivieren en rustige vijvers. Er zijn 114 soorten in de familie. Ze is onderverdeeld in drie families en 19 geslachten. IJsvogels hebben een grote kop en een lange, spitse, spitse snavel. Ze hebben ook korte poten en stompe staarten. Het verenkleed van de meeste soorten is helder met zeer weinig verschillen tussen de geslachten. De meeste soorten zijn tropisch en sommige komen alleen in bossen voor. Ze eten een verscheidenheid aan prooien, meestal door vanaf hun baars naar beneden te duiken. IJsvogels leven in de buurt van rivieren, en men denkt dat ze vis eten. Er zijn echter veel soorten die ver van het water leven en kleine insecten eten. Ze nestelen in holtes, net als andere leden van de orde. Gewoonlijk worden deze tunnels gegraven in natuurlijke of kunstmatige grondoevers. Sommige ijsvogels nestelen in boomkolonies van termieten. Enkele soorten zijn bedreigd, vooral insulaire soorten. De gewone ijsvogel is de meest gebruikte benaming voor de “kingfisher” in Groot-Brittannië.

Cortenstaal mees: De mees, een dappere en atletische vogel, behoort tot de meest geliefde bezoekers van vogelvoederplaatsen. Ze kunnen in grootte variëren van 11,5 cm tot 20 cm, maar de meeste meesjes zitten in het midden (17 cm [6,5 inch]). Ze zijn klein, maar ondanks hun geringe grootte zeer atletisch en taai. Veel van hen leven in het noorden, waar ze bestand zijn tegen bitter koude winters. Dit is deels te danken aan hun vermogen om voedsel op te slaan in schorsgaten of -spleten en de locaties te onthouden zodat het later kan worden opgehaald. Dankzij hun beenspieren kunnen ze ondersteboven hangen om te eten, waardoor ze zaken als insecteneieren kunnen eten die door andere vogels over het hoofd worden gezien.

[elementor-template id="7787"]

Cortenstaal spechtSpechten behoren tot de Picidae-familie, waartoe ook piculetten en wrynecks behoren. Met uitzondering van Australië, Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland komen leden van deze familie over de hele wereld voor, met uitzondering van Madagaskar, Madagaskar, Nieuw-Zeeland, Madagaskar en de uiterste poolstreken. De meeste soorten leven in bosgebieden of in boshabitats. Enkele soorten kunnen echter worden aangetroffen in gebieden zonder bomen, zoals woestijnen en rotsachtige hellingen. De Gila specht is een specialist in cactussen en leeft in deze gebieden.

Het verenkleed van spechten kan variëren van effen tot opvallend. Veel soorten hebben kleuren die gebaseerd zijn op bruin en olijf, terwijl sommige bonte kleuren hebben. Dit wijst op de noodzaak van camouflage. De Amerikaanse specht en de oranje rugspecht zijn twee uitzonderingen. Hun verenkleed is zeer verschillend. Behalve bij de wrynecks, die een gedeeltelijke rui hebben, wordt het verenkleed eenmaal per jaar volledig verveld.

Cortenstaal zwaluwenIn de ogen van zwaluwen bevinden zich twee foveae. Dit geeft hen een scherp zijdelings zicht en een frontaal zicht dat hen helpt om prooien op te sporen. Hun ogen zijn bijna even lang als hun lengte. Lange ogen zorgen voor een grotere gezichtsscherpte, zonder dat dit ten koste gaat van de hersenruimte. Het oog van zwaluwen heeft een soortgelijke morfologie als dat van roofvogels.

Omdat hun poten gedeeltelijk aan de basis zijn verbonden, zijn hun poten korter en zijn ze beter geschikt om te bukken dan om te lopen. Hoewel ze kunnen lopen en rennen, hebben zwaluwen geen soepele gang. Rivierzwaluwen hebben pootspieren die donkerder zijn dan bij de meeste andere zwaluwen. Bij rivierzwaluwen zijn de snavel, poten en voeten echter donkerbruin of zwart. Bij de oeverzwaluw is de snavel oranjerood, terwijl de poten en voeten van de oeverzwaluw roze zijn.

Cortenstaal uilHoewel uilen op kleine zoogdieren en insecten kunnen jagen, kunnen sommige soorten ook op vis jagen. Ze komen overal op aarde voor, behalve op de poolijskappen of afgelegen eilanden.

Er kunnen twee families uilen worden onderscheiden: Strigidae (of de typische) uilenfamilie, en Tytonidae (of de kerkuilenfamilie).

Verschillende soorten uilen maken verschillende geluiden. Deze verdeling van geluiden helpt uilen om partners te vinden, hun aanwezigheid aan te kondigen aan potentiële rivalen, en helpt vogelaars en ornithologen bij het lokaliseren en onderscheiden van deze vogels. Met hun gezichtsschijven kunnen uilen, zoals reeds gezegd, de geluiden van prooien naar hun oren kanaliseren. Deze schijven kunnen in asymmetrische posities worden geplaatst om de richtingsbepaling te verbeteren.

[elementor-template id="7783"]
You've just added this product to the cart: