Wanddecoratie Vlinders

Wanddecoratie Vlinders (van metaal)

Vlinders zijn al lang een fascinerend onderwerp voor kunstenaars, waardoor kunstwerken en wanddecoraties met vlinders van enorm belang zijn voor zowel binnen- als buitenhuis architecten. Er zijn verschillende artistieke schetsen gemaakt door kunstenaars over vlinders. Vlinders zijn namelijk stuk voor stuk unieke wezens op deze planeet. Onze metalen vlinder decoratie is ook gebaseerd op dit soort unieke en creatieve schetsen. De vlinder decoratie is perfect geschikt om uw ingangsmuur, thuiskantoor of woonkamer te decoreren. Onze metalen vlinders zijn ontworpen na het verkrijgen van inspiratie van verscheidene kunstenaars. Zo hebben de grootste kunstenaars aller tijdens, zoals Vincent van Gogh over vlinders geschilderd. 

Met prachtige kleuren versieren de vlinders elke dag weer enorm veel tuinen in Nederland. Vlinders met allemaal unieke kleuren en eigenschappen, waarbij ze de mensen vaak enorm verblijden. Vlinders komen op elk continent voor en hebben hun bekendheid verdient in de kunst en literatuur. Vier en geniet elke dag weer van deze beeldschone dieren met onze prachtige metalen wanddecoratie voor de slaapkamer, op kantoor, in de woonkamer of in de tuin.

Wanddecoratie vlinders van Kunst van Staal

Wist je dit al over vlinders?

Vlinders zijn unieke dieren, met hun prachtige kleuren en hun kenmerkende fladderende vlucht. Er is al veel bekend over vlinders. Zo zijn vlinders al meer dan honderd jaar oud zijn. De alleroudste soort is leefde zelfs al 185 miljoen jaar geleden. Ook hebben vlinders vaak een unieke blauwe kleur hebben en zijn ook regelmatig s’nachts actief. Om je extra informatie over vlinders te geven hebben we hier een aantal feitjes die je wellicht nog niet weet!

De vleugels van vlinders zijn transparant, dit komt doordat de vleugels van vlinders zijn bedekt met duizenden minischubben. De kleuren die je ziet wanneer een vlinder langs fladdert zijn een weerkaatsing van de verschillende kleuren die van de schubben afkomen. Ook helpen de vlindervleugels vaak als verdedigingsmechanisme. Door de unieke kleuren die vlinders hebben bieden ook vaak de perfecte camouflage. Hierdoor kunnen vlinders volledig opgaan in hun omgeving. Vlinders kunnen ook een tegenovergesteld verdedigingsmechanisme uitvoeren, door het hebben van hele felle kleuren en patronen kunnen ze ook roofdieren afschrijven. Door deze verdediging kunnen vlinders langer leven en ervoor zorgen dat het aantal eitjes groeit.

Er zijn bijna bijna 20.000 vlindersoorten, de meeste vlinders zijn te vinden in de Verenigde Staten en Canada. Dit komt omdat het klimaat hier het aantrekkelijkst is. Omdat vlinders dol zijn op nectar en de rupsen heel graag frisse blaadjes hebben bieden onder andere de Verenigde Staten en Canda hier de beste leefomgeving voor. De bekendste vlinder is het koolwitje, je kan deze vlinder herkennen aan zijn gele en groene vleugels met een grote zwarte vlek op elke vleugel. Bij de volwassen vlinder heeft het mannetje een vlek en een vrouwtje twee vlekken.

Vlinders leven maar een paar weken. De gemiddelde levensduur van een volwassen vlinder is ongeveer drie tot vier weken, de hele levenscyclus kan twee tot acht maanden duren. Dit is dus van een klein rupsje tot grote volwassen vlinder. Natuurlijk zijn er hier ook uitzonderingen bij, zo zijn er vlinders die maar ongeveer 24 uur leven. Maar zijn er ook vlinders die wanneer ze een volwassen vlinder zijn tot wel acht maanden kunnen leven.

Vlinders zijn erg gebonden aan de klimaten en kunnen zich ook moeilijk aanpassen aan de klimaatveranderingen. Wanneer er tijdens de winter een warme periode is of een vroege voorjaar al snel na de winter komt kunnen vlinders flink van slag raken. Vlinders hebben voor de winter hun eigen overleving strategie. Veel vlinders leggen net voordat de winter begint eitjes, die dan vervolgens uitkomen in de lente. Dit zijn vaak de grote vlinders en de dagactieve vlinders. De andere vlinders overwinteren vaak als rups, in een pop of als vlinder. De beste leefomstandigheden voor iedere soort vlinder enorm verschillend.

Na een stukje informatie over vlinders, presenteren wij hieronder onze wanddecoratie vlinders. Mocht jij een eigen ontwerp metalen vogel als wanddecoratie willen, vraag dan hier een vrijblijvende maatwerk offerte aan.

RECENTE ARTIKELEN

Metalen wanddecoratie Lotusbloem

De lotusbloem en zijn symbolische eigenschappen

De lotusbloem en zijn symbolische eigenschappen Een bloem die zeer aantrekkelijk voor het oog is. Dat is duidelijk de lotusbloem, oftewel... read more

Cortenstaal decoratie vlinders - set 5 stuks

De spirituele betekenis van de vlinder

De spirituele betekenis van de vlinder De vlinder is een krachtig symbool van verandering en ontwikkeling. Elke soort heeft duidelijke kenmerken... read more

Metalen Levensboom

De betekenis van De Levensboom

Waar staat een Levensboom symbool voor? De Levensboom is een zeer belangrijk symbool in het jodendom en het christendom. Hij wordt... read more

Metalen Wanddecoratie Boeddha ART25 005

Wie is de boeddha?

De betekenis van het boeddhisme De leer die door de Boeddha werd gesticht, staat in het Engels bekend als het boeddhisme.... read more

You've just added this product to the cart: