Ons proces

Kwalitatieve Nederlandse producten | Kunst van Staal

Kunst van Staal levert sinds 2020 kwalitatieve uit staal gefabriceerde kunstwerken aan Nederlandse en Belgische klanten. De oprichting is ontstaan uit de visie: ‘Industriële bewerkingen vertalen naar de Nederlandse woon-industrie in abstracte decoratieve vormen’

Door onze achtergrond in de machinebouw hebben we jarenlange ervaring opgedaan waardoor we garant kunnen staan voor de uitstekende kwaliteit. Dat merkt u direct als u onze producten ziet, vasthoudt en test.

Soortgelijke – maar dus niet met ons assortiment vergelijkbare – producten komen momenteel veelal uit China. Deze geïmporteerde producten zorgen helaas vaak voor ontevredenheid en klachten door een mindere kwaliteit. Daarnaast zijn deze inferieure producten ook verre van duurzaam door de negatieve effecten op het milieu door de wereldwijde transporten.

Uitgelichte producten

Het productieproces

KunstvanStaal.nl staat garant voor degelijke Nederlandse kwaliteit en we nemen je graag mee in de 5 fasen van ons productieproces. Het KvS productieproces bestaat uit de volgende elementen:

  • Fase 0: In deze fase wordt het juiste materiaal gespecificeerd. ‘Maar staal is toch gewoon staal?’ Er zijn enorm veel gradaties onder de groepering ‘staal’. De kwaliteit wordt bepaald door de volgende kenmerken: warmgewalst/koudgewalst, treksterkte, rekgrens, vlakheid en diktetolerantie, vervormingseigenschappen, buig- en zetkwaliteit en de lasbaarheid. Dit is niet iets waar je als consument op wilt letten, daarom doen wij dat wél.
  • Fase 1: Het staalwerk wordt met de nieuwste generatie CNC lasers gesneden. De nauwkeurigheid van deze machines is belangrijk om de grootte van de microjoints te beperken. ‘Wat is een microjoint?’ Een microjoint is de verbinding tussen het gesneden materiaal en de restplaat.
  • Fase 2: Vervolgens wordt het restmateriaal verwijderd (om tot bijvoorbeeld de geometrische vorm te komen) en vervolgens gerecycled.
  • Fase 3: De gesneden producten gaan nu naar de eerste oppervlaktebehandelaar. Deze worden voorzien van een beschermlaag. Deze beschermlaag zorgt voor een UV- en vorstbestendigheid. Wij vinden namelijk dat Nederlandse producten ook geschikt moeten zijn voor het Nederlandse klimaat.
  • Fase 4: Wij komen nu terecht bij de poedercoater. Het beschermde staal wordt in 2-lagen gepoedercoat en netjes afgewerkt. Deze 2-lagen zijn belangrijk voor extra bescherming en een egale kleur.
  • Fase 5: In deze eindfase verpakken wij het eindproduct in bubbeltjesfolie. Ook tijdens het transport willen wij ons eindproduct beschermen tegen mogelijke schade.
materiaal staal fase
Snijwerk fase
Verwijderen van staal afval fase
Oppervlaktebehandelaar fase
Poedercoaten fase
Verpakken fase

Kwalitatieve producten en service

Wij leveren dus alleen kwalitatieve producten maar streven daarnaast ook naar een klanttevredenheidscore van 100%. En we zijn er trots op dat dit inderdaad de ervaring van onze klanten blijkt te zijn.

Onze klanten sturen ons zelfs regelmatig foto’s van het mooie eindresultaat van onze ‘Kunst van Staal’ getoond bij hun thuis op locatie.

Heb je voor of na de bestelling van een van onze producten toch een vraag, klacht of opmerking? Laat het ons dan vooral weten, dan zal je zelf ervaren hoe wij willen dat onze klanten ‘kwaliteit’ beleven, zowel in onze producten als in onze dienstverlening.

Reviews Kunst van Staal
You've just added this product to the cart: