1
Picture of Tim van Pel

Tim van Pel

Cortenstaal Lassen

Cortenstaal Lassen: Een Kunst op Zich

Cortenstaal lassen is een bijzonder proces dat specifieke technieken en materialen vereist. Dit type staal, ook wel bekend als weerbestendig staal, heeft unieke eigenschappen die het een favoriete keuze maken voor zowel particulieren als bedrijven die mooie cortenstaal producten zoeken.

Om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen, is de juiste lasapparatuur en lasvaardigheden essentieel. Dit betekent dat zowel MIG-lassen als TIG-lassen kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het specifieke project en de gebruikte dikte van het cortenstaal.

De Unieke Eigenschappen van Cortenstaal

Een van de belangrijkste eigenschappen van cortenstaal is de ontwikkeling van een stabiel patina. Dit patina, dat een kenmerkende oranje kleur heeft, vormt een beschermende laag die het onderliggende materiaal beschermt tegen verdere corrosie. Dit maakt cortenstaal een duurzaam en onderhoudsarm materiaal, ideaal voor gebruik in de buitenlucht.

Bovendien heeft cortenstaal een hoge treksterkte, wat betekent dat het bestand is tegen hoge belastingen zonder te breken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor constructiestaal in bouwprojecten.

Veiligheid Eerst bij het Lassen van Cortenstaal

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het lassen van cortenstaal. Het is belangrijk om altijd een lasmasker en geschikte lasbescherming te dragen om uzelf te beschermen tegen vonken en intense hitte. Daarnaast is het belangrijk om de juiste lasparameters te gebruiken om een veilige en effectieve las te garanderen.

Maatwerk Cortenstaal Producten

Bij Kunst van Staal, bieden we een breed assortiment aan cortenstaal producten, van muurdecoraties tot tuindecoraties. Maar we gaan verder dan dat. We zijn gespecialiseerd in maatwerk, wat betekent dat we elk ontwerp kunnen realiseren dat u in gedachten heeft. Of het nu gaat om XXL formaten, portretten, bedrijfslogo’s, reclameborden of iets geheel unieks, we kunnen het maken.

Onze klanten beoordelen Kunst van Staal op Google met een gemiddelde rating van 5 uit 5. We zijn trots op onze klanttevredenheid en streven ernaar om de hoogste kwaliteit producten en diensten te leveren tegen marktconforme prijzen.

Of u nu een ervaren lasser bent, op zoek naar advies over het lassen van cortenstaal, of iemand die op zoek is naar een uniek, op maat gemaakt cortenstaal product, bij Kunst van Staal staan we klaar om u te helpen.

Configureer jouw cortenstaal plantenbak

Cortenstaal plantenbakken verkrijgbaar in exact de maat die jij nodig hebt! Op de millimeter nauwkeurig.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een bijzonder type staal met een hoge treksterkte en corrosieresistentie. Dit staal wordt gekenmerkt door zijn roestige kleur. Het staat bekend als weerbestendig staal omdat het de mogelijkheid heeft om een stabiel patina te vormen, dat beschermt tegen verdere corrosie. Dit patina geeft het staal zijn karakteristieke oranje kleur.

Hoe wordt cortenstaal gelast?

Cortenstaal lassen is een proces dat speciale vaardigheden en lasapparatuur vereist. Het kan worden gelast met behulp van MIG-lassen of TIG-lassen. Het is belangrijk om de juiste lasdraad te gebruiken, zoals cortenstaal lasdraad, en om de lasparameters goed in te stellen. Ook is het essentieel om de juiste lasbescherming te gebruiken om veilig te kunnen werken.

Waar wordt cortenstaal voor gebruikt?

Cortenstaal wordt gebruikt in een breed assortiment aan producten. Denk aan tuindecoratie, zoals plantenbakken van cortenstaal, poorten van cortenstaal en brievenbussen van cortenstaal. Ook wordt cortenstaal gebruikt voor kunstwerken, grafmonumenten en zelfs in de bouw.

Wat zijn de voordelen van cortenstaal?

Cortenstaal heeft vele voordelen. Het is zeer weerbestendig en heeft een hoge treksterkte, wat het een duurzaam en sterk materiaal maakt. Daarnaast heeft cortenstaal een unieke en mooie uitstraling dankzij het atmosferisch patina dat zich vormt.

Kan iedereen cortenstaal lassen?

Cortenstaal lassen vereist specifieke vaardigheden en kennis van metaalbewerking. Het is dus niet iets dat iedereen zomaar kan doen. Het is belangrijk om ervaring te hebben met lassen en om de juiste lasapparatuur en lasbescherming te gebruiken.

Wat is de levensduur van cortenstaal?

De levensduur van cortenstaal is zeer lang. Dankzij het atmosferisch patina dat zich vormt, is cortenstaal zeer goed bestand tegen corrosie. Dit maakt dat cortenstaal producten vele jaren mee kunnen gaan.

Is cortenstaal duur?

De prijs van cortenstaal kan variëren, afhankelijk van het product en de grootte. Maar over het algemeen is cortenstaal een betaalbaar materiaal, zeker gezien de duurzaamheid en de lange levensduur van het materiaal.

Hoe onderhoud je cortenstaal?

Cortenstaal vereist weinig onderhoud. Het atmosferisch patina dat zich vormt, beschermt het staal tegen verdere corrosie. Het is wel belangrijk om het staal droog te houden en te beschermen tegen beschadigingen, om de levensduur te verlengen.

Is cortenstaal milieuvriendelijk?

Cortenstaal is een duurzaam en recyclebaar materiaal, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Daarnaast heeft cortenstaal een lange levensduur, waardoor het minder vaak vervangen hoeft te worden dan andere materialen.

Kan cortenstaal op maat gemaakt worden?

Ja, cortenstaal kan op maat gemaakt worden. Bij Kunst van Staal bieden we zowel standaardproducten als maatwerk aan. We kunnen cortenstaal bewerken tot de gewenste vorm en grootte, voor een uniek en persoonlijk product.

Cortenstaal Plantenbakken

Cortenstaal plantenbak 120 X 40 X H 40 cmCortenstaal plantenbak op wieltjes

Cortenstaal plantenbak 120 x 40 x H 40cm

Vanaf  130,20
Ontdek de charme van onze exclusieve Cortenstaal Plantenbak, zorgvuldig geproduc...
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Cortenstaal plantenbak 150 X 50 X H 50 cmCortenstaal plantenbak op wieltjes

Cortenstaal plantenbak 150 x 50 x H 50cm

Vanaf  203,00
Verrijkt uw buitenruimte met onze Kunst van Staal cortenstaal plantenbak, het to...
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Cortenstaal plantenbak 90 X 30 X H 80 cmCortenstaal plantenbak op wieltjes

Cortenstaal plantenbak 90 x 30 x H 80cm

Vanaf  195,30
Ontdek de pure elegantie en robuuste charme van onze cortenstaal plantenbak, een...
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Liever een project op maat?

Kunst van Staal
5.0
Based on 35 reviews
powered by Google
Tom van OsTom van Os
13:48 01 Sep 23
M’n woonkamer leeft nu een stuk meer dankzij de metalen decoratie! Fijn contact en een snelle levering, top service !
Adam van der LaanAdam van der Laan
14:42 25 Apr 23
Wij zien u graag de volgende keer weer bij ons terug.
Zoeken naar iets wat niet meer te koop was. Zo kwamen we op het idee om dit na te laten maken en het is gelukt… Een goed adres, ze denken met je mee, ze maken de tekening en dit is het resultaat. Hij is supermooi geworden, bedankt ontwerpers en zij die gemaakt hebben het is een prachtig stuk aan de wand, we zijn hier blij mee
Niels van den BoschNiels van den Bosch
08:51 13 Feb 23
Geweldige en persoonlijke service door eigenaar Tim!Zeer snelle levering.
Inge PrevooInge Prevoo
14:52 15 Nov 22
Ik heb de 2 scháttige egeltjes van cortenstaal gekocht. Ze kwamen keurig met plugjes en afstandshouders en hartstikke snel. Ik heb ze meteen op onze nieuwe schutting gemonteerd en dat ging feilloos. Nu moeten ze nog een beetje ‘roestig’ worden, want ze werden in blank staal geleverd. Dat gaat overigens heel snel zag ik al, dus dat is mooi, dan lijken ze op alle andere tuinornamenten bij ons. Ik ben er heel blij mee!! Voor een volgende keer, heb ik mijn oog alweer op een ander cortenstaal object van Kunst van Staal laten vallen. Ik verheug me daar nu al op. Inge P., Leiden
LidiaLidia
14:44 07 Aug 22
Bij Tim hebben wij een bestelling geplaatst met afbeelding hoe wij het wilden hebben. Hij heeft hierin meegedacht zodat het mooi uit zou komen. Wij zijn super blij met het resultaat wat nu in onze woonkamer een prominente plek heeft gekregen!Contact was erg prettig met Tim, dus in de toekomst gaan wij zeker nog een keer wat bestellen.
Mies van OostMies van Oost
18:18 08 Jun 22
Wij hebben na het overlijden van onze 2 konijnen contact gehad met Tim om aan de hand van een foto een stalen plaat te laten maken van cortenstaal.Tim is ontzettend vriendelijk en denkt graag met je mee. Het product is echt nog mooier dan ik had verwacht. 1 op 1 de foto die we stuurde. Ik herken direct onze Nijntjes er in. Ik kan dit bedrijf absoluut aanraden. En zal er in de toekomst zeker weer iets bestellen.Tim ontzettend bedankt voor het vereeuwigen van onze Alex en Guusje.
TamaraTamara
10:04 22 Oct 21
We waren al een tijdje op zoek naar muurdecoratie voor onze eetkamer. Na lang zoeken, hadden we wel een idee wat we wilden maar we konden het helaas niet ergens vinden. Om deze reden hebben we contact gezocht met Kunst van Staal en we werden ontzettend goed verder geholpen. Er werd met ons meegedacht naar een oplossing op een bestaand ontwerp en hier waren we heel erg blij mee. We zijn dan ook super blij met het eindresultaat. Zeker een aanrader om iets te kopen bij de site en je kan rekenen op een hele goede service.
Sanne van PelSanne van Pel
10:38 29 Oct 20
Echt een hele mooie toevoeging aan mijn interieur! Snelle levering en kwaliteit is super. Mooie designs en website is zeer klantvriendelijk.
js_loader

Cortenstaal FAQ - Veel gestelde vragen

Cortenstaal, ook bekend als weersbestendig staal, bevat koper, chroom, nikkel en fosfor, die een beschermende roestlaag vormen. Deze laag beschermt het staal tegen verdere corrosie en zorgt voor een langere levensduur zonder extra onderhoud. Gewoon staal, daarentegen, mist deze legeringselementen en roest door als het wordt blootgesteld aan de elementen, tenzij het regelmatig wordt beschermd met verf of andere coatings. Dit maakt cortenstaal duurzamer en onderhoudsvriendelijker voor buitengebruik.

Cortenstaal begint binnen enkele weken te roesten zodra het aan de elementen wordt blootgesteld. De volledige roestlaag ontwikkelt zich meestal binnen enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. Deze roestlaag dient als een beschermende barrière tegen verdere corrosie.

Cortenstaal is uiterst duurzaam en ontworpen voor een lange levensduur. De beschermende roestlaag die zich vormt, voorkomt verdere corrosie en maakt het staal bestand tegen diverse weersomstandigheden. Hierdoor blijft het staal tientallen jaren in goede staat, zelfs zonder veel onderhoud.

Ja, cortenstaal kan goed tegen water. De roestlaag die zich vormt wanneer het staal wordt blootgesteld aan vocht, werkt als een beschermende barrière. Deze laag voorkomt dat water diep in het staal doordringt en beschermt het zo tegen verdere roestvorming.

Cortenstaal roest niet volledig door omdat de roestlaag die zich vormt, het onderliggende staal beschermt. Deze laag sluit het staal af van zuurstof en vocht, waardoor verdere corrosie wordt voorkomen. Dit maakt cortenstaal bijzonder geschikt voor buitengebruik.

Een van de nadelen van cortenstaal is dat de roest kan afgeven op omliggende oppervlakken zoals beton of steen. Daarnaast is cortenstaal minder geschikt voor zeer zoute of constant vochtige omgevingen, waar de beschermende roestlaag sneller kan slijten.

Ja, cortenstaal is zeker de moeite waard vanwege zijn duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en lage onderhoudskosten. De unieke roestkleur en textuur zorgen voor een aantrekkelijke, natuurlijke uitstraling die na verloop van tijd alleen maar verbetert.

Voor toepassingen zoals tuinafscheidingen of plantenbakken wordt aanbevolen om cortenstaal minstens 15-20 cm in de grond te plaatsen. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de constructie gaat verschuiven of omvallen.

Ja, cortenstaal is geschikt voor gebruik in moestuinen. Het staal is veilig voor planten en geeft geen schadelijke stoffen af aan de bodem, waardoor het ideaal is voor gebruik als plantenbakken en tuinafscheidingen.

Cortenstaal is niet schadelijk voor het milieu. De roestlaag is inert en bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor het veilig is voor gebruik in zowel natuurlijke als stedelijke omgevingen.

Ja, net als elk ander metaal, kan cortenstaal heet worden in direct zonlicht. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de plaatsing in zonnige gebieden om mogelijke verbranding bij aanraking te voorkomen.

Cortenstaal kan tientallen jaren meegaan dankzij de beschermende roestlaag die verdere corrosie voorkomt. Dit maakt het een zeer duurzaam materiaal, zelfs in zware weersomstandigheden.

Nee, cortenstaal is niet slecht voor planten. De roestlaag die zich vormt, is inert en geeft geen schadelijke stoffen af aan de bodem. Dit maakt het veilig voor gebruik in tuinen en moestuinen.

Een cortenstalen tuinrand kan tientallen jaren meegaan. De beschermende roestlaag die zich vormt, voorkomt verdere corrosie, waardoor het staal zeer duurzaam is, zelfs in verschillende weersomstandigheden.

Ja, cortenstalen plantenbakken zijn een uitstekende keuze. Ze zijn duurzaam, bestand tegen de elementen en voegen een unieke, esthetische uitstraling toe aan uw tuin. Bovendien zijn ze veilig voor planten omdat ze geen schadelijke stoffen afgeven.

De dikte van cortenstaal hangt af van de toepassing. Voor tuinranden en plantenbakken wordt meestal een dikte van 2 tot 3 mm aanbevolen. Voor constructieve toepassingen kan een dikkere plaat nodig zijn, afhankelijk van de belasting en eisen.

Cortenstaal vereist minimaal onderhoud. In de beginfase kan het nodig zijn om de vorming van de roestlaag te controleren en oppervlakkig vuil te verwijderen. Het is belangrijk om cortenstaal niet af te sluiten van de luchtstroom, zodat de beschermende roestlaag zich correct kan vormen en onderhouden.

Populaire Blog Posts