Picture of Tim van Pel

Tim van Pel

Graf Cortenstaal

Grafkunst op urnengraf natuurbegraafplaats

De serene rust van een natuurbegraafplaats gecombineerd met de duurzame schoonheid van cortenstaal creëert een uniek eerbetoon aan geliefden. Kunst van Staal werkt nauw samen met nabestaanden om een persoonlijk monument te ontwerpen dat de beleving van nabestaanden verrijkt en een blijvende herinnering biedt.

Samenwerking met nabestaanden ontwerp

Elk persoonlijk grafmonument begint met een verhaal. Onze ontwerpers luisteren aandachtig naar de wensen van de familie, waarbij elke gedenkplaat of grafkunst sculptuur wordt gecreëerd met respect voor de overledene. Dit resulteert in unieke ontwerpen die niet alleen de essentie van de dierbare vastleggen maar ook naadloos opgaan in de natuurlijke omgeving.

Grafzerk van cortenstaal bekijken

De roestkleurige uitstraling van cortenstaal biedt een warm en natuurlijk aspect dat met de tijd alleen maar mooier wordt. Onze collectie met voorbeelden toont de veelzijdigheid van dit materiaal, van eenvoudige gedenkstenen tot complexe grafmonumenten met cortenstaal, elk met een eigentijdse uitstraling.

Grafmonumenten van cortenstaal gemaakt

Cortenstaal, bekend om zijn duurzame eigenschappen en weervaste kwaliteiten, is het ideale materiaal voor buiten gedenktekens. Ons vakmanschap zorgt ervoor dat elk grafmonument van cortenstaal niet alleen een fraaie uitstraling heeft maar ook bestand is tegen alle weersomstandigheden, waardoor het monument generaties lang meegaat.

Artistiek grafmonument cortenstaal

Bij Kunst van Staal zien we elk grafmonument als een stukje kunst. Of het nu gaat om een eenvoudig gedenkteken met bloemen of een complexe grafkunst sculptuur, wij gebruiken cortenstaal om iets werkelijk unieks te creëren. Onze inspirerende voorbeelden laten zien hoe cortenstaal kan worden getransformeerd tot prachtige grafmonumenten van cortenstaal die een verhaal vertellen en een blijvende indruk achterlaten.

Configureer jouw cortenstaal plantenbak

Cortenstaal plantenbakken verkrijgbaar in exact de maat die jij nodig hebt! Op de millimeter nauwkeurig.

FAQ over Cortenstaal Grafmonumenten

Wat maakt cortenstaal een geliefd materiaal voor grafmonumenten?

Cortenstaal staat bekend om zijn unieke eigenschappen, waaronder de warme, roestkleurige uitstraling en de duurzaamheid. Dit bijzondere staal vormt een dichte oxidehuid die het onderliggende staal beschermt tegen verdere corrosie. Deze eigenschappen maken cortenstaal niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook een praktische keuze voor grafmonumenten die tientallen jaren meegaan, zonder dat er sprake is van verdere verwering.

Hoe kan ik een persoonlijk grafmonument van cortenstaal laten ontwerpen?

De samenwerking met nabestaanden is essentieel bij het ontwerp van een persoonlijk grafmonument. Kunst van Staal betrekt nabestaanden actief bij het ontwerpproces, waarbij uw wensen en de beleving van nabestaanden centraal staan. Samen met onze ontwerpers kunt u een uniek monument creëren dat de herinnering aan uw dierbare op een bijzondere manier vormgeeft.

Wat zijn de mogelijkheden voor decoratie op grafmonumenten van cortenstaal?

Cortenstaal biedt ongekende mogelijkheden voor decoratie op grafmonumenten. Van gedenkstenen met sierlijke cortenstaal letters tot grafkunst sculpturen en ornamenten als decoratie. De combinatie van cortenstaal met natuurlijke elementen, zoals zwerfkeien of eventuele beplanting, creëert een harmonieus en persoonlijk monument dat opvalt op elke begraafplaats.

Zijn er voorbeelden van cortenstaal grafmonumenten die ik kan bekijken?

Ja, op onze website vindt u een uitgebreide collectie met voorbeelden van grafmonumenten die we hebben gerealiseerd. Deze voorbeelden dienen als inspiratiebron en laten de veelzijdigheid van cortenstaal zien. Van eenvoudige grafstenen tot complexe artistieke monumenten, elk stuk vertelt een uniek verhaal.

Is cortenstaal geschikt voor alle soorten grafmonumenten?

Cortenstaal is uitermate geschikt voor een breed scala aan grafmonumenten, van traditionele grafstenen tot moderne kunstwerken. Het materiaal is niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook buitengewoon duurzaam, wat het ideaal maakt voor gebruik in de buitenlucht. Of u nu kiest voor een grafsteen, grafzerk, of een compleet grafmonument, cortenstaal biedt een unieke uitstraling die de tand des tijds zal doorstaan.

Hoe onderhoud ik een grafmonument van cortenstaal?

Cortenstaal is onderhoudsarm, dankzij de dichte oxidatielaag die het materiaal na verloop van tijd ontwikkelt. Deze laag beschermt het staal tegen verdere corrosie. Om het monument mooi te houden, volstaat het meestal om het oppervlak af en toe te reinigen met water. Het is een van de redenen waarom cortenstaal zo geliefd is voor grafmonumenten; het blijft jarenlang mooi met minimaal onderhoud.

Kan cortenstaal worden gecombineerd met andere materialen?

Absoluut. Cortenstaal laat zich uitstekend combineren met andere materialen zoals glas, hout, of steen. Deze combinaties kunnen een extra dimensie geven aan het grafmonument, waardoor het nog persoonlijker wordt. Door verschillende materialen te gebruiken, kunnen we unieke ontwerpen creëren die volledig aansluiten bij uw wensen.

Wat kost een grafmonument van cortenstaal?

De kosten van een grafmonument van cortenstaal zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het ontwerp, en eventuele extra’s zoals decoraties of inscripties. Bij Kunst van Staal streven we ernaar om voor elk budget een passend en waardig monument te realiseren. Wij bieden transparante prijzen en denken graag met u mee om binnen uw budget te blijven.

Hoe lang duurt het om een cortenstaal grafmonument te realiseren?

De tijd die nodig is om een cortenstaal grafmonument te realiseren, hangt af van het ontwerp en de complexiteit van het monument. Over het algemeen duurt het enkele weken tot enkele maanden vanaf het eerste ontwerp tot de plaatsing. Wij werken efficiënt en met aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat uw monument op tijd en naar wens wordt voltooid.

Waarom zou ik kiezen voor een grafmonument van cortenstaal?

Een grafmonument van cortenstaal is een prachtige manier om een dierbare te herdenken. Het materiaal heeft een unieke, warme uitstraling en is tegelijkertijd duurzaam en onderhoudsarm. Bij Kunst van Staal werken we nauw samen met nabestaanden om een persoonlijk en betekenisvol monument te creëren dat de herinnering aan uw dierbare levend houdt.

Cortenstaal Plantenbakken

Cortenstaal plantenbak 120 X 40 X H 40 cmCortenstaal plantenbak op wieltjes

Cortenstaal plantenbak 120 x 40 x H 40cm

Vanaf  130,20
Ontdek de charme van onze exclusieve Cortenstaal Plantenbak, zorgvuldig geproduc...
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Cortenstaal plantenbak 150 X 50 X H 50 cmCortenstaal plantenbak op wieltjes

Cortenstaal plantenbak 150 x 50 x H 50cm

Vanaf  203,00
Verrijkt uw buitenruimte met onze Kunst van Staal cortenstaal plantenbak, het to...
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Cortenstaal plantenbak 90 X 30 X H 80 cmCortenstaal plantenbak op wieltjes

Cortenstaal plantenbak 90 x 30 x H 80cm

Vanaf  195,30
Ontdek de pure elegantie en robuuste charme van onze cortenstaal plantenbak, een...
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Liever een project op maat?

Kunst van Staal
5.0
Based on 35 reviews
powered by Google
Tom van OsTom van Os
13:48 01 Sep 23
M’n woonkamer leeft nu een stuk meer dankzij de metalen decoratie! Fijn contact en een snelle levering, top service !
Adam van der LaanAdam van der Laan
14:42 25 Apr 23
Wij zien u graag de volgende keer weer bij ons terug.
Zoeken naar iets wat niet meer te koop was. Zo kwamen we op het idee om dit na te laten maken en het is gelukt… Een goed adres, ze denken met je mee, ze maken de tekening en dit is het resultaat. Hij is supermooi geworden, bedankt ontwerpers en zij die gemaakt hebben het is een prachtig stuk aan de wand, we zijn hier blij mee
Niels van den BoschNiels van den Bosch
08:51 13 Feb 23
Geweldige en persoonlijke service door eigenaar Tim!Zeer snelle levering.
Inge PrevooInge Prevoo
14:52 15 Nov 22
Ik heb de 2 scháttige egeltjes van cortenstaal gekocht. Ze kwamen keurig met plugjes en afstandshouders en hartstikke snel. Ik heb ze meteen op onze nieuwe schutting gemonteerd en dat ging feilloos. Nu moeten ze nog een beetje ‘roestig’ worden, want ze werden in blank staal geleverd. Dat gaat overigens heel snel zag ik al, dus dat is mooi, dan lijken ze op alle andere tuinornamenten bij ons. Ik ben er heel blij mee!! Voor een volgende keer, heb ik mijn oog alweer op een ander cortenstaal object van Kunst van Staal laten vallen. Ik verheug me daar nu al op. Inge P., Leiden
LidiaLidia
14:44 07 Aug 22
Bij Tim hebben wij een bestelling geplaatst met afbeelding hoe wij het wilden hebben. Hij heeft hierin meegedacht zodat het mooi uit zou komen. Wij zijn super blij met het resultaat wat nu in onze woonkamer een prominente plek heeft gekregen!Contact was erg prettig met Tim, dus in de toekomst gaan wij zeker nog een keer wat bestellen.
Mies van OostMies van Oost
18:18 08 Jun 22
Wij hebben na het overlijden van onze 2 konijnen contact gehad met Tim om aan de hand van een foto een stalen plaat te laten maken van cortenstaal.Tim is ontzettend vriendelijk en denkt graag met je mee. Het product is echt nog mooier dan ik had verwacht. 1 op 1 de foto die we stuurde. Ik herken direct onze Nijntjes er in. Ik kan dit bedrijf absoluut aanraden. En zal er in de toekomst zeker weer iets bestellen.Tim ontzettend bedankt voor het vereeuwigen van onze Alex en Guusje.
TamaraTamara
10:04 22 Oct 21
We waren al een tijdje op zoek naar muurdecoratie voor onze eetkamer. Na lang zoeken, hadden we wel een idee wat we wilden maar we konden het helaas niet ergens vinden. Om deze reden hebben we contact gezocht met Kunst van Staal en we werden ontzettend goed verder geholpen. Er werd met ons meegedacht naar een oplossing op een bestaand ontwerp en hier waren we heel erg blij mee. We zijn dan ook super blij met het eindresultaat. Zeker een aanrader om iets te kopen bij de site en je kan rekenen op een hele goede service.
Sanne van PelSanne van Pel
10:38 29 Oct 20
Echt een hele mooie toevoeging aan mijn interieur! Snelle levering en kwaliteit is super. Mooie designs en website is zeer klantvriendelijk.
js_loader

Cortenstaal FAQ - Veel gestelde vragen

Cortenstaal, ook bekend als weersbestendig staal, bevat koper, chroom, nikkel en fosfor, die een beschermende roestlaag vormen. Deze laag beschermt het staal tegen verdere corrosie en zorgt voor een langere levensduur zonder extra onderhoud. Gewoon staal, daarentegen, mist deze legeringselementen en roest door als het wordt blootgesteld aan de elementen, tenzij het regelmatig wordt beschermd met verf of andere coatings. Dit maakt cortenstaal duurzamer en onderhoudsvriendelijker voor buitengebruik.

Cortenstaal begint binnen enkele weken te roesten zodra het aan de elementen wordt blootgesteld. De volledige roestlaag ontwikkelt zich meestal binnen enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. Deze roestlaag dient als een beschermende barrière tegen verdere corrosie.

Cortenstaal is uiterst duurzaam en ontworpen voor een lange levensduur. De beschermende roestlaag die zich vormt, voorkomt verdere corrosie en maakt het staal bestand tegen diverse weersomstandigheden. Hierdoor blijft het staal tientallen jaren in goede staat, zelfs zonder veel onderhoud.

Ja, cortenstaal kan goed tegen water. De roestlaag die zich vormt wanneer het staal wordt blootgesteld aan vocht, werkt als een beschermende barrière. Deze laag voorkomt dat water diep in het staal doordringt en beschermt het zo tegen verdere roestvorming.

Cortenstaal roest niet volledig door omdat de roestlaag die zich vormt, het onderliggende staal beschermt. Deze laag sluit het staal af van zuurstof en vocht, waardoor verdere corrosie wordt voorkomen. Dit maakt cortenstaal bijzonder geschikt voor buitengebruik.

Een van de nadelen van cortenstaal is dat de roest kan afgeven op omliggende oppervlakken zoals beton of steen. Daarnaast is cortenstaal minder geschikt voor zeer zoute of constant vochtige omgevingen, waar de beschermende roestlaag sneller kan slijten.

Ja, cortenstaal is zeker de moeite waard vanwege zijn duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en lage onderhoudskosten. De unieke roestkleur en textuur zorgen voor een aantrekkelijke, natuurlijke uitstraling die na verloop van tijd alleen maar verbetert.

Voor toepassingen zoals tuinafscheidingen of plantenbakken wordt aanbevolen om cortenstaal minstens 15-20 cm in de grond te plaatsen. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de constructie gaat verschuiven of omvallen.

Ja, cortenstaal is geschikt voor gebruik in moestuinen. Het staal is veilig voor planten en geeft geen schadelijke stoffen af aan de bodem, waardoor het ideaal is voor gebruik als plantenbakken en tuinafscheidingen.

Cortenstaal is niet schadelijk voor het milieu. De roestlaag is inert en bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor het veilig is voor gebruik in zowel natuurlijke als stedelijke omgevingen.

Ja, net als elk ander metaal, kan cortenstaal heet worden in direct zonlicht. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de plaatsing in zonnige gebieden om mogelijke verbranding bij aanraking te voorkomen.

Cortenstaal kan tientallen jaren meegaan dankzij de beschermende roestlaag die verdere corrosie voorkomt. Dit maakt het een zeer duurzaam materiaal, zelfs in zware weersomstandigheden.

Nee, cortenstaal is niet slecht voor planten. De roestlaag die zich vormt, is inert en geeft geen schadelijke stoffen af aan de bodem. Dit maakt het veilig voor gebruik in tuinen en moestuinen.

Een cortenstalen tuinrand kan tientallen jaren meegaan. De beschermende roestlaag die zich vormt, voorkomt verdere corrosie, waardoor het staal zeer duurzaam is, zelfs in verschillende weersomstandigheden.

Ja, cortenstalen plantenbakken zijn een uitstekende keuze. Ze zijn duurzaam, bestand tegen de elementen en voegen een unieke, esthetische uitstraling toe aan uw tuin. Bovendien zijn ze veilig voor planten omdat ze geen schadelijke stoffen afgeven.

De dikte van cortenstaal hangt af van de toepassing. Voor tuinranden en plantenbakken wordt meestal een dikte van 2 tot 3 mm aanbevolen. Voor constructieve toepassingen kan een dikkere plaat nodig zijn, afhankelijk van de belasting en eisen.

Cortenstaal vereist minimaal onderhoud. In de beginfase kan het nodig zijn om de vorming van de roestlaag te controleren en oppervlakkig vuil te verwijderen. Het is belangrijk om cortenstaal niet af te sluiten van de luchtstroom, zodat de beschermende roestlaag zich correct kan vormen en onderhouden.

Populaire Blog Posts