‘De bouwvak’ bestaat dat nog?

De bouwvak

‘De bouwvak’ bestaat dat nog?

De bouwvakvakantie, ofwel de bouwvak, is een verplichte vakantie waarin de gehele bouw wordt stilgelegd in Nederland. Officieel bestaat dit niet meer, maar officieus nog wel. Sinds 1981 is dit niet meer verplicht en wordt dit niet meer centraal opgenomen in de CAO voor bouwnijverheid.

 

Ondanks de afschaffing van de officiële bouwvak zijn er nog veel bedrijven in de industriële sector die een 3-tal weken geheel dicht gaan. Enkele jaren na de afschaffing van de verplichte bouwvak bleek namelijk dat het toch wel handig is dat, per regio, de bouwvak ‘gevierd’ wordt. Op deze manier valt de bouw niet volledig stil. Er zijn drie regio’s vastgesteld: Zuid, Midden en Noord. De bouwvak voor 2021 is als volgt onderverdeeld (advies): 

  • Regio Noord | 24 jul 2021 t/m 14 aug 2021 | Week 30 t/m 32
  • Regio Midden | 31 jul 2021 t/m 21 aug 2021 | Week 31 t/m 33
  • Regio Zuid | 7 aug 2021 t/m 28 aug 2021 | Week 32 t/m 34

 

Wat betekent dit voor de productie van onze producten?  

Onze strategische partners vallen onder regio Noord. Dat betekent dus dat wij niet kunnen produceren in week 30 t/m 32. Echter start er op 16 augustus (de eerste dag na bouwvak regio Noord) een nieuwe productie. Aansluitend verwachten wij onze productie in week 35 gereed te hebben. 

 

bouwvak

Bestelling en backorders, hoe zit dat?

Wij hebben nog voldoende voorraad om onze klanten ook tijdens de bouwvak te kunnen voorzien van de gewenste ontwerpen. Kunst van Staal blijft dan ook gewoon open én indien er voorraad is, wordt jouw bestelling gewoon verzonden.

Indien er géén voorraad is (ook wel backorder) van een bepaald product, dan geven wij aan wanneer u de bestelling ontvangt (indicatie: week 35).

Is een ontwerp niet meer op voorraad? En wil jij alvast jouw ontwerp zeker stellen? Wacht dan niet met bestellen en reserveer alvast een ontwerp uit de nieuwe productie.

Voor onze producten in cortenstaal blijven wij wél, gedurende de bouwvak, produceren. Cortenstaal vereist namelijk geen oppervlaktebehandeling, waardoor bovenstaande niet van toepassing is voor deze productlijn.

Wij wensen al onze partners een prettige vakantie!

Andere Blog Artikelen

Cortenstaal architectuur

Ontdek de Rol van Cortenstaal in Moderne Architectuur

Cortenstaal op maat

De voordelen van het gebruik van cortenstaal in tuinarchitectuur

cortenstaal roest stoppen

Cortenstaal roest stoppen

Zwaluwen vliegen hoog

Zwaluwen vliegen hoog

Cortenstaal snel laten roesten

Cortenstaal snel laten roesten

Metalen wanddecoratie Lotusbloem

De lotusbloem en zijn symbolische eigenschappen

Cortenstaal decoratie vlinders - set 5 stuks

De spirituele betekenis van de vlinder

Resultaat van een portret van een huisdier: konijnen

Huisdier portret laten maken

Share this post