Tropische decoratie

Tropische decoratie (van metaal)

Tropen zijn een enorm populair begrip bij de mensheid, de meeste dromen vaak van een mooi tropisch strand of op avontuur te gaan door de jungle. De tropen zijn daardoor ook een inspirerend begrip voor kunstenaars. Mattia Passarini is een fotograaf die al een groot deel van de tropische gebieden van deze wereld heeft ontdekt, hij gaat opzoek bij inheemse stammen waar niet iedereen altijd wordt toegelaten. Mede hierdoor is geeft hij een hoop inspiratie aan nieuwe kunstwerken die mede door metaal als prachtige wanddecoraties gemaakt kunnen worden. Deze kunstwerken kunnen bijvoorbeeld in uw kantoor, woonkamer of slaapkamer een erg mooie tint geven. 

Daarnaast zijn wanddecoraties een erg mooi cadeau, het kan een mooie herinnering oproepen van uw eigen avonturen in de tropen. Of wellicht heeft u deze avonturen met een vriend, vriendin of partner meegemaakt? Dan is het erg leuk om deze herinneringen elke keer op te halen door middel van een wanddecoratie

Gezien de sterke materialen waar de decoratie stukken over beschikken zijn ze uitstekend om ook buiten te plaatsen. De decoratie stukken zijn weer bestendig en kunnen daardoor ook prachtig staan in uw tuin.

Tropische decoratie van Kunst van Staal

Wist je dit al over de tropen?

De tropen zijn verschillende gebieden die ongeveer in het midden van de aarde liggen (bij de evenaar). De tropen liggen tussen de breedtegraden van de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring. De tropen zijn in de continenten Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië te vinden en zelfs bijna 40 procent van al het land van de aarde zijn de tropen en ongeveer een derde van de wereldbevolking woont in een gebied dat bij de tropen hoort.

De tropen zijn het hele jaar door lekker warm, met een gemiddelde temperatuur 25 tot 28 graden Celsius. Dit is 77 tot 82 graden Fahrenheit. Het is het hele jaar door warm in de tropen omdat de tropen meer aan de zon wordt blootgesteld dan andere gebieden. Door het hele jaar zon ervaren de tropen niet het soort seizoenen wat de rest van de seizoenen wel hebben. De tropen kennen slechts twee seizoenen, het natte seizoen en het droge seizoen. Vaak staat het natte seizoen bekent om de extreme regenbuien. 

De hoeveelheid en grootte van de regen kan enorm variëren van het ene tropen gebied tot het andere tropen gebied. In sommige gebieden, zoals delen van de Amazonebekken liggend in Zuid-Amerika valt er bijna 3 meter per jaar. Ter vergelijking in Nederland valt er zo’n 873 millimeter regen per jaar. De hoeveelheid regen varieert sterk per gebied waar de tropen zich in bevinden. Zo hebben sommige gebieden, zoals delen van de Amazonebekken in Zuid-Amerika drie meter regen per jaar terwijl in andere gebieden zoals de Sahara-woestijn in Noord-Afrika slechts 2-10 centimeter regen valt per jaar. Dit deel van de tropen heeft een veel droger klimaat maar wordt toch als tropen gezien. Vaak hebben Afrikaanse landen het meeste last van het warme klimaat. Gezien de warme lucht maar ook vaak droge lucht kunnen er geen gewassen op verbouwd worden. 

Door deze droge lucht is de Sahara een enorm groot gebied waar eigenlijk niks gebeurd, maar ook niet geschikt is voor het aanleggen van een goede infrastructuur. Dit is een van de redenen waardoor je vaan hoort dat een Afrikaans Land tot een van de armste landen behoren.

Ook zijn er Moessonklimaten, deze klimaten hebben winden die elke zes maanden omkeren. In India waait bijvoorbeeld in de zomer de wind vanuit zee, met bakken van zware regen. De wind keert in de winter en waait van land naar zee. De winters zijn hier droog. Veel mensen in moessonklimaten vertrouwen op de moesson om water voor hun gewassen te brengen. Moessons brengen soms te veel regen met zich mee, waardoor overstromingen en modderstromen ontstaan.

Tropische natte en droge klimaten hebben drie seizoenen: één seizoen is koel en droog; een ander seizoen is heet en droog; het derde seizoen is nat en heet. Sommige jaren regent het hier licht. Wanneer dit gebeurt, is er niet genoeg voedsel of water voor dieren en mensen.

De hoeveelheid regen die een regio in de tropen krijgt, is direct van invloed op welke plant- en diersoorten daar leven. De baobabboom gedijt bijvoorbeeld in de droge tropen van Afrika. De baobab slaat water op in zijn enorme stam. Aan het andere uiterste ligt het regenachtige eiland Sri Lanka in de Indische Oceaan. Sri Lanka krijgt genoeg neerslag om 250 soorten kikkers te ondersteunen. Ook zijn er in bijvoorbeeld Costa Rica speciale vlinderkwekerijen die enorm veel soorten vlinders kan kweken puur omdat het klimaat zo aantrekkelijk is voor de dieren.

Na een stukje informatie over de tropen, presenteren wij de wanddecoratie tropsich. Mocht jij een eigen tropsiche ontwerp als wanddecoratie willen, vraag dan hier een vrijblijvende maatwerk offerte aan.

You've just added this product to the cart: