Cortenstaal Houtopslag

Cortenstaal Houtopslag

Op zoek naar Cortenstaal houtopslag voor uw tuinproject? Bij het ontwerpen van bijvoorbeeld residentiële tuinen, kan het lastig zijn om de juiste decoratieve materialen te vinden die esthetisch, functioneel en duurzaam zijn. Een perfecte oplossing is het gebruik van Cortenstaal Houtopslag.

Bij Kunst van Staal maken wij uw houtopslag van Cortenstaal op maat. Met onze Cortenstaal houtopslag, kunnen onze klanten een uniek uiterlijk creëren. Met een verscheidenheid aan manieren om cortenstaal te gebruiken, is het duidelijk waarom een Cortenstalen houtopslag een populaire keuze is onder architecten, landschapsontwerpers en particulieren. Vraag eenvoudig een offerte aan via onderstaand formulier.

In tegenstelling tot andere rustieke materialen voor uw houtopslag is cortenstaal een verweringsstaal, wat betekent dat het na verloop van tijd op natuurlijke wijze een mooie roestachtige beschermlaag zal vormen. Cortenstaal is een goede keuze, wegens haar langere levensduur ten opzichte van gewoon staal en wegens de mooie rustieke afwerking dat het materiaal ontwikkelt.

Impressie van een Cortenstaal houtopslag

Vraag vrijblijvend een
Cortenstaal houtopslag aan

Maatwerk Aanvraag

Waarom kiezen voor een Cortenstaal houtopslag?

Dit unieke type metaal ondergaat een natuurlijk roestproces wanneer het buiten wordt blootgesteld. Het begint roesteloos en na verloop van tijd zult u een verschil zien in de textuur en de kleuren. De kleuren variëren van bruin tot donker oranje, of een combinatie van beide kleuren. Onder extremere temperatuuromstandigheden zal Cortenstaal sneller gaan roesten, waardoor het uiterlijk drastischer verandert.

Een Cortenstaal houtopslag kan helpen bij het bereiken van een moderne en rustieke uitstraling, wanneer deze worden toegevoegd aan een binnen-of buitenomgeving. Zoals de meeste moderne verroeste stalen bloembakken is de vorm vaak lang en rechthoekig om een eenvoudige, maar vooral ook een moderne- en trendy stijl te geven.

Het roestige materiaal in combinatie met haar vormgeving is veelzijdig en goed aan te vullen met andere landschapsarchitectuur elementen. Je zou denken dat het werken met een volumineuze, massief metalen bak erg moeilijk zou zijn, maar eigenlijk zul je zien dat dit product meer creatieve mogelijkheden biedt. U kunt uw houtopslag bijvoorbeeld combineren met accessoires zoals tussenschotten, bankjes en plantenbakken.

De kleurverandering van Cortenstaal

Cortenstaal kleuren

Hoe lang gaat een Cortenstaal houtopslag mee?

Jouw houtopslag van Cortenstaal op maat is gemaakt van duurzaam materiaal dat tot minstens 10 jaar of langer zal meegaan, zelfs in slechte omstandigheden. De levensduur van een Cortenstaal houtopslag hangt af van de hoeveelheid regen, het klimaat en de dikte van het staal. Elke klus is anders en er is geen eenduidig antwoord.

Hoe voorkom ik een kortere levensduur van mijn Cortenstaal houtopslag?

Het ergste wat u kunt doen om de levensduur van de Cortenstaal houtopslag te verkorten is een onvoldoende drainage. Cortenstaal moet natte en droge cycli doormaken. Het staal kan nat worden, maar moet ook kunnen drogen. Als de plantenbak altijd nat is aan de binnenkant, zal het verweringsstaal sneller doorroesten.

Hoe onderhoud ik mijn Cortenstaal houtopslag?

Cortenstaal is gemakkelijk te onderhouden en goed te onderhouden. Je hoeft hier namelijk zelf helemaal niets voor te doen. Als het Cortenstaal op de een of andere manier beschadigd raakt of krassen oploopt, zal het roestende materiaal snel weer glad worden en de zichtbare sporen bedekken. Een voordeel van het verweerde metaal is dat de roest dient als een beschermende laag met anticorrosie-eigenschappen.

Tegen welke weersomstandigheden kan cortenstaal?

Dit materiaal is bestand tegen gebieden met extreme hitte of koude weersomstandigheden. Vermijd echter het gebruik van Cortenstaal direct aan de kust of in een omgeving met heel veel zout. Het zout staat niet toe dat het staal een beschermende laag ontwikkelt die de algemene snelheid van roest zal verminderen.

[elementor-template id="7787"]

Kan ik zelf ook Cortenstaal lassen?

Om Cortenstaal te lassen, worden speciale lastechnieken toegepast. Wij raden af dit materiaal zonder ervaring zelf te lassen.  

Waarom is Cortenstaal zo populair?

In de afgelopen jaren, zijn tuinarchitecten aangetrokken door de allure van Cortenstaal. De strakke lijnen die het creëert in de tuin en de mooie, rustieke afwerking zijn beide een grote verleiding. Er worden grote objecten, waaronder dus bijvoorbeeld een houtopslag, toegepast door tuinarchitecten. Mocht u nog niet klaar voor zijn om een professionele tuinarchitect die maatwerk voor u installeert, overweeg dan een cortenstalen houtopslag van Kunst van Staal.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is een soort verweringsstaal. Dit staal is gemaakt van een groep staallegeringen die na verloop van tijd corroderen en roestpatina ontwikkelen. Deze roest werkt als een beschermende laag en maakt verf overbodig. Cortenstaal wordt in de VS gebruikt sinds 1933, toen de United States Steel Corporation (USSC, soms ook U.S. Steel genoemd) het in de scheepvaartindustrie ging gebruiken. In 1936 ontwikkelde de USSC treinwagons die van hetzelfde metaal waren gemaakt. Tegenwoordig wordt Cortenstaal gebruikt voor opslagcontainers, tuindecoratie of zelfs als huisdecoratie, omdat het de structurele integriteit in de loop der tijd kan behouden.

Cortenstaal werd populair in de architectuur, infrastructuur en moderne beeldhouwkunst over de hele wereld in de jaren 1960. Architectonisch gebruik van dit metaal werd het meest prominent in Australië. Daar werd het metaal verwerkt in commerciële landschappen in bloembakken en verhoogde bedden, maar ook om gebouwen een unieke geoxideerde buitenkant te geven. Cortenstaal wordt vandaag vaak gebruikt in zowel commerciële als residentiële landschappen omwille van zijn rustieke esthetische aantrekkingskracht.

De meeste mensen denken dat roest slecht is, maar in het geval van Cortenstaal, is het een goed teken. Het staal wordt blootgesteld aan afwisselend natte en droge periodes en ontwikkelt een patina dat een beschermende laag over het metalen oppervlak creëert. De verandering van het staalpatina in de loop der tijd is een lust voor het oog. Het begint fel oranje en verandert in donkerbruin, waardoor het opgaat in zijn natuurlijke omgeving. In latere stadia wordt het bijna paars van tint. Deze kleurverandering treedt op in optimale omstandigheden (nat/droog). Wie een Cortenstaal Houtopslag aanschaft, kan het staal zelf verweren waarbij afwisselende natte en droge periodes niet zo uitgesproken zijn.

Het roestproces versnellen van jouw Cortenstalen houtopslag

Het duurt even voordat het natuurlijke, beschermende patina van uw houtopslag zich ontwikkelt. Om de ontwikkeling van uw Cortenstalen houtopslag te versnellen, raden wij aan 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels zout theelepel zout en c.a. 5 liter water te mengen in een emmer. Giet vervolgens een deel van de emmer in een sprayflacon. Schud de fles krachtig om de ingrediënten te combineren. Spuit met handschoenen aan op het gehele oppervlak van de houtopslag. Veeg het af met een handdoek als de spuittextuur op de houtopslag moet worden gladgestreken. Dit versnelt de ontwikkeling van het patina, en er vormt zich een beschermende laag op het geoxideerde metaal. Herhaal dit proces in de loop van de tijd, en laat het drogen tussen de behandelingen door, totdat je de gewenste uitstraling op je metalen plantenbak hebt bereikt. Heel gemakkelijk!

Zodra het geoxideerde patina volledig is ontwikkeld naar jouw voorkeuren, heb je een geweldige beschermende laag oxidatie die uw houtopslag stabiliseert. Je kunt zelfs de kleur verankeren met een laag polyurethaanverf, nadat het patina volledig is gevormd. Voordat u de hele metalen plantenbak schildert, moet u controleren of de kleur van de Cortenstalen plantenbak overeenkomt met de kleur die u wilt en een klein oppervlak testen. Dit omdat de polyurethaancoating de kleur donkerder kan doen lijken. U hoeft de bak niet te coaten als u dat niet wilt; het blijft een mooie plantenbak met of zonder die extra coating!

[elementor-template id="7783"]